Overslaan en naar de inhoud gaan

KBG syndroom

Het KBG syndroom is een aangeboren aandoening waardoor er iets aan de hand is met de ontwikkeling, het gezicht en de botten. De oorzaak is een verandering in het DNA (erfelijk materiaal). De kenmerken verschillen per persoon.

Vaak heeft een kind met het KBG syndroom meer tijd nodig om te leren bewegen en praten. Meestal heeft het een lichte verstandelijke beperking. Soms zijn er gedragsproblemen, en moeite met horen en zien. Sommigen hebben epilepsie. Jongens kunnen niet-ingedaalde zaadballen hebben.

Verder heeft een kind met het KBG syndroom vaak brede voortanden. De schedel kan breed en plat zijn, en het gezicht driehoekig van vorm. Soms staan de ogen wijd uit elkaar en raken de wenkbrauwen elkaar in het midden. De neusbrug kan anders zijn.

Aan de wervels en de ribben kunnen afwijkingen zitten. Ook kan het langer duren voor de botten sterk zijn. Meestal is iemand met het KBG syndroom kort van stuk.

Heb je een vraag? erfolijn [at] erfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES OPENEN