Overslaan en naar de inhoud gaan

KBG syndroom

Kinderen met KBG syndroom hebben meestal meer tijd nodig om te leren bewegen en praten. Soms lijken kinderen met dit syndroom meer op elkaar dan op hun familieleden. Meestal hebben kinderen met KBG afwijkingen aan hun botten. De oorzaak is een afwijking in een gen. De kenmerken kunnen van persoon tot persoon verschillen. Ook de ernst van de kenmerken kan van persoon tot persoon anders zijn. Bij meisjes en vrouwen zijn ze vaak milder dan bij jongens en mannen.

Vaak hebben baby’s en kinderen met KBG syndroom problemen met eten en drinken. Die problemen worden meestal minder als ze ouder worden.
Kinderen met KBG syndroom doen er langer over om te leren lopen. Ze hebben ook meer tijd nodig om de bewegingen te leren die iemand nodig heeft om bijvoorbeeld te kunnen schrijven, of om zich aan te kunnen kleden. De meeste kinderen doen er langer over om te leren praten. Meestal hebben mensen met dit syndroom een verstandelijke beperking, maar soms niet. Sommige kinderen hebben ASS of ADHD. Soms hebben ze problemen met horen. Een paar kinderen met KBG syndroom hebben epilepsie. Bij de meeste van die kinderen is de epilepsie na een tijdje gestopt.

Hun gezicht kan driehoekig zijn met ogen die wat verder uit elkaar staan. Ze  kunnen volle wenkbrauwen hebben en een wat dikker puntje van hun neus. Hun oren kunnen laag aan hun hoofd vast zitten. Ze hebben vaak brede voortanden en soms andere afwijkingen aan hun tanden. Enkele kinderen zijn geboren met een schisis. Een deel van de kinderen kijkt scheel of kan niet goed scherp zien. Mensen met KBG syndroom kunnen afwijkingen hebben aan hun wervels en ribben. Soms groeit hun rug krom (scoliose). Ook kan het langer duren voor de botten sterk zijn. Sommigen hebben kleine handen met kromme pinken. De meeste mensen met KBG syndroom hebben een kleine lengte.

Een klein deel van de kinderen met KBG syndroom wordt geboren met een afwijking aan het hart zoals een gat in de wand tussen de boezems van het hart (atrium septum defect) of tussen de kamers van het hart (ventrikel septum defect).

Jongens kunnen niet-ingedaalde teelballen hebben.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN