Overslaan en naar de inhoud gaan

DNA-thuistesten voor afstamming

Je kunt een DNA-thuistest voor afstamming doen als je wilt weten uit welk deel van wereld je (verre) voorouders komen. Verschillende bedrijven bieden deze testen online te koop aan.

DNA vergelijken

Het bedrijf vergelijkt jouw DNA met het DNA van andere mensen die ook een DNA-afstemmingstest hebben laten doen. Hun gegevens zijn opgeslagen in de database van het bedrijf dat de test aanbiedt. Jouw gegevens worden dus vergeleken met gegevens van andere klanten. 

Bepaalde gebieden

Mensen die uit een bepaald gebied komen, hebben DNA dat op elkaar lijkt. Als jouw DNA lijkt op dat van andere mensen uit de database, dan komt uit de test dat jouw voorouders uit het gebied komt waar ook die andere mensen vandaan komen. Je bent dan wel afhankelijk van de gegevens van andere mensen die in het bezit van dat bedrijf zijn. Als er geen gegevens bekend zijn van mensen uit een bepaald deel van de wereld, maar jouw voorouders komen wel uit dat gebied, zal het bedrijf dat met de DNA-test niet ontdekken. 

Jouw gegevens worden vergeleken met andere mensen uit de database. Op basis daarvan maakt het bedrijf een inschatting waar jouw voorouders vandaan komen. Als je dezelfde test bij een ander bedrijf laat doen, kun je een andere uitslag krijgen. 

DNA-thuistest doen?

Wil jij misschien een DNA-thuistest voor afstamming laten doen? Lees hier meer over in de brochure DNA-thuistesten.

Lees ook het verhaal van Liesbeth. Zij liet haar DNA onderzoeken bij een bedrijf in Amerika, omdat ze benieuwd was naar waar haar voorouders vandaan komen.

Er zijn verschillende bedrijven die DNA-thuistesten voor afstamming aanbieden. Je kunt ze zoeken op internet. Sommige van die bedrijven staan op erfelijkheid.startpagina.nl  bij 'Vaderschapstesten/dna-testen'. 

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

 

Of bekijk het beeldverhaal over DNA-thuistesten: