Overslaan en naar de inhoud gaan

Chronische mucocutane candidiasis

Iemand met chronische mucocutane candidiasis (CMC) heeft infecties van de huid. De infecties komen steeds terug; ze zijn chronisch. Ze worden veroorzaakt door de schimmel Candida.
De oorzaak van de chronische infecties van de huid is een verandering in het DNA waardoor het afweersysteem niet goed werkt.
Ons afweersysteem heeft de taak ons te beschermen tegen ontstekingen (infecties).

De schimmelinfecties zitten op de huid, de nagels en de slijmvliezen. Iemand heeft dan rode plekken op de huid. En als de infectie in de lichaamsplooien zit, kan de huid daar schilferen. Als de infectie in de nagels zit kunnen die dikker zijn en een witte kleur hebben. Ook kunnen er deukjes in zitten.

Iemand met chronische mucocutane candidiasis kan ook een auto-immuunziekte hebben. Dan valt het afweersysteem eigen delen van het lichaam aan. Het gaat dan om auto-immuunziektes tegen de bloedcellen, de schildklier, bijschildklier, bijnier en alvleesklier.

Soms krijgt iemand slokdarm- of mondkanker.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN