Overslaan en naar de inhoud gaan

Wiedemann-Steiner syndroom

Kinderen met het Wiedemann-Steiner syndroom hebben verschillende kenmerken, ze lopen achter in de normale ontwikkeling of hebben een verstandelijke beperking. Ze hebben problemen met hun gedrag en bijzondere kenmerken in hun gezicht en van andere lichaamsdelen.
Niet iedereen met Wiedemann-Steiner syndroom heeft dezelfde klachten, dat is bij iedereen anders. Ook de ernst van de klachten verschilt van persoon tot persoon.

Kinderen met het Wiedemann-Steiner syndroom hebben vaak dezelfde bijzondere kenmerken in het gezicht. Meestal staan hun ogen verder uit elkaar en hebben ze smalle oogspleten. Ze hebben vaak volle wimpers en brede of boogvormige wenkbrauwen. De neusbrug is vaak breed. De neusbrug is de ruimte boven de neus en tussen de ogen. Ze hebben vaak smalle kaken en hun melkgebit en vaste gebit komen meestal heel vroeg door. Vaak hebben ze meer haar dan normaal op hun ellebogen.

Baby’s met Wiedemann-Steiner syndroom kunnen slap zijn. En door de slappe spieren kunnen ze ook moeite hebben met drinken. Veel kinderen met dit syndroom hebben moeite om te poepen (obstipatie).
De kinderen hebben vaak meer tijd nodig om te leren zitten en lopen. Ook hebben ze vaak moeite om te leren praten. Als ze wat ouder zijn hebben de kinderen meestal ook moeite met leren. Sommige kinderen kunnen normaal onderwijs volgen, anderen gaan naar het speciaal onderwijs. Veel kinderen met Wiedemann-Steiner syndroom zijn druk of agressief en hebben kenmerken van autisme. Vaak hebben ze ook problemen met slapen.  

Soms is er iets aan de hand met het hart en de nieren. Sommige kinderen hebben vaker oorontstekingen en zijn vaker verkouden. Ze kunnen ook anders gevormde tanden heben. Soms hebben ze extra of juist minder tanden. Ook kunnen kinderen scheelzien.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN