Overslaan en naar de inhoud gaan

Syndroom van Ohtahara

Het syndroom van Ohtahara is een vorm van epilepsie. Dat komt door schade aan de hersenen. Meestal is een kind tussen de 0 en 3 maanden oud als het de eerste aanvallen van epilepsie krijgt. Dan verstijft hun lichaam en kunnen ze problemen met ademhalen krijgen. Vaak hebben ze heel veel aanvallen achter elkaar. Soms heeft het kind een andere soort epilepsie-aanval.

Kinderen met het syndroom van Ohtahara hebben een achterstand in de ontwikkeling. En door de epilepsie kan de ontwikkeling langzaam stoppen. Ook kunnen kinderen de dingen afleren die ze eerder wel konden, zoals bijvoorbeeld lachen en slikken. Een deel van de kinderen komt op jonge leeftijd te overlijden.

Als ze tussen de 3 en 6 maanden oud zijn, krijgen kinderen met het syndroom van Ohtahara vaak een ander epilepsie-syndroom; het syndroom van West en daarna vaak het syndroom van Lennox-Gastaut.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN