Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdreuma

Als kinderen van jonger dan 16 jaar reuma hebben, wordt dit jeugdreuma genoemd. Dit blijft zo heten, ook wanneer je ouder wordt.
Bij jeugdreuma zijn er ontstekingen in verschillende gewrichten. Dokters weten niet goed wat de oorzaak is. Misschien krijgt iemand jeugdreuma door een erfelijke aanleg en/of door sommige infecties.

Er zijn verschillende vormen van jeugdreuma. Hoeveel en welke gewrichten ontstoken zijn, hangt van de soort jeugdreuma. Het kan gaan om de gewrichten in de polsen, vingers, knieën en kaken. Bij jeugdreuma kunnen ook organen ontsteken, zoals de huid, lever, milt en lymfeklieren. Soms krijgen kinderen ook last van ontstoken ogen.

Of iemand klachten heeft en hoe ernstig ze zijn, kan per soort jeugdreuma verschillen. De klachten kunnen ook wisselen: soms zijn ze een tijdje erger en dan weer minder.

Door de ontstekingen kan een kind pijn hebben. Als de gewrichten ontstoken zijn, zijn ze vaak dik. Dan kunnen ze minder goed bewegen. Sommige kinderen met jeugdreuma groeien minder dan andere kinderen van dezelfde leeftijd.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN