Overslaan en naar de inhoud gaan

Chung-Jansen syndroom

Bij het Chung-Jansen syndroom is er een achterstand in de ontwikkeling en meer kans op overgewicht. De oorzaak is een afwijking in een gen.

Kinderen met het Chung-Jansen syndroom voelen meestal slap aan. Kinderen doen er langer over om te leren zitten en lopen. De meeste kinderen leren lopen, maar voor sommige kinderen is leren lopen te moeilijk. Verder hebben kinderen met het Chung-Jansen syndroom meestal meer moeite met leren van dingen zoals schrijven en tekenen.
Vaak beginnen kinderen op later dan andere kinderen met praten en ze gebruiken korte zinnen. De meeste kinderen met het Chung-Jansen syndroom hebben een verstandelijke beperking. De problemen met leren kunnen verschillen van mild tot ernstig.

Ook hebben kinderen vaker ADHD of kenmerken van autisme. Sommige kinderen hebben last van angsten.

De meeste kinderen krijgen bij het ouder worden last van overgewicht.

Kinderen met het Chung-Jansen syndroom lijken in hun gezicht vaak meer op elkaar dan op hun familie. Ze kunnen kleine oogspleten hebben en soms hangen de oogleden een beetje. Sommige kinderen kijken scheel. Vaak hebben kinderen volle wenkbrauwen. Ook kan de punt van de neus een beetje opwippen. Verder kan de ruimte tussen de neus en de bovenlip groter zijn. En ze kunnen grotere oren hebben. Soms zitten er (lichtbruine) vlekjes op hun huid (café-au-lait vlekken). De vingers kunnen van onder naar boven smaller worden en ze kunnen een kromme pink hebben. Sommige tenen kunnen aan elkaar vast zitten (syndactylie). Bij jongens kunnen de teelballen niet zijn ingedaald (cryptorchisme).

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN