Overslaan en naar de inhoud gaan

Blaasextrofie

Blaasextrofie is een aangeboren aandoening. Tijdens de zwangerschap is bij de baby de buikwand niet goed dicht gegaan en bepaalde botten in de buik zijn niet goed aan elkaar vast gegroeid. Bij de geboorte heeft de baby dan een gat aan de onderkant van de buik. De blaas steekt dan voor een deel uit de buik. Meestal zien ook andere delen van het lichaam rondom de onderbuik er anders uit. De opening van de plasbuis zit bijvoorbeeld meestal hoger dan normaal (epispadie). En de navel zit meestal lager dan bij andere kinderen.

De oorzaak van blaasextrofie is nog niet precies bekend. Soms komt het vaker in een familie voor. In enkele families is het misschien wel erfelijk.

Meestal heeft de baby bij de geboorte alleen blaasextrofie. Maar soms is het een kenmerk van een syndroom, of zijn er ook nog ander delen van het lichaam niet goed gegroeid. Bijvoorbeeld delen van het skelet en het hart en de bloedvaten kunnen anders dan normaal gegroeid zijn.  

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN