Overslaan en naar de inhoud gaan

AUTS2-syndroom

Iemand met het AUTS2-syndroom heeft meestal een achterstand in de ontwikkeling en (kenmerken van) autisme spectrum stoornis. De oorzaak is een afwijking in een gen

Niet iedereen met AUTS2-syndroom heeft alle kenmerken. Hoe ernstig de klachten zijn, verschilt van persoon tot persoon.

Baby’s met AUTS2-syndroom hebben vaak dezelfde kenmerken: een klein hoofd en kleine ogen en meestal een korte bovenlip. Verder hebben ze vaak een kleine kin.

Baby’s kunnen moeite hebben met drinken. Soms kunnen kinderen met het AUTS2-syndroom niet goed kauwen. Of ze verslikken zich sneller. Hun gewicht is vaak laag.

De meeste kinderen voelen slap aan. Ze hebben minder spierkracht dan normaal. Daardoor leren kinderen later zitten en lopen. Soms leert iemand helemaal niet lopen. Op latere leeftijd kunnen de spieren van iemand met AUTS2-syndroom juist stijf zijn. Soms kan diegene de gewrichten of rug minder goed bewegen.

Iemand met AUTS2-syndroom heeft bijna altijd een verstandelijke beperking en moeite met leren. De verstandelijke beperking kan mild tot ernstig zijn. Soms is er niks aan de hand met de intelligentie. Sommige kinderen leren normaal praten, maar andere kinderen hebben daar moeite mee. Veel mensen met AUTS2-syndroom hebben ADHD. Een deel heeft (kenmerken van) een autisme spectrum stoornis.  

Bij kinderen met AUTS2-syndroom komt het vaker voor dat ze een gaatje hebben tussen de kamers (VSD) of tussen de boezems van het hart (ASD). Soms hebben ze meer infecties dan andere kinderen. Een deel van de kinderen heeft eczeem. Bij jongens kunnen de zaadballen niet zijn ingedaald

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN