Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekte van Von Willebrand

Bij iemand met de ziekte van Von Willebrand blijft een wondje langer bloeden. Dit komt omdat het bloed niet genoeg stolt. De oorzaak is meestal een verandering in het erfelijk materiaal. Maar soms is dat niet zo. Dan heeft de ziekte van Von Willebrand een andere oorzaak.

Normaal zorg de bloedstolling er voor dat er op wondjes een korstje komt. Dit korstje is gestold (hard geworden) bloed. Maar bij de ziekte van Von Willebrand stolt het bloed minder goed. Dan kunnen bloedingen ontstaan.

Er zijn drie typen van de ziekte van Von Willebrand. Type 1 komt het meest voor en heeft milde kenmerken. Type 2 zit tussen type 1 en type 3 in wat betreft de kenmerken. Type 3 komt het minst voor en heeft ernstige kenmerken.

Iemand met de ziekte van Von Willebrand kan makkelijker blauwe plekken krijgen. Ook gaat het tandvlees sneller bloeden. En krijgen ze vaker een bloedneus. Als iemand met de ziekte van Von Willebrand geopereerd is, hebben ze soms nabloedingen.
Vrouwen met de ziekte van Von Willebrand kunnen meer bloed verliezen als ze ongesteld zijn. Soms heeft iemand met ziekte van Von Willebrand bloedingen in de buik of de darmen.

Of iemand klachten heeft, is van persoon tot persoon anders. Ook de ernst van de klachten en kenmerken verschilt per persoon.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN