Overslaan en naar de inhoud gaan

Luscan-Lumish syndroom

Kinderen met het Luscan-Lumish syndroom zijn vaak lang, ze hebben dezelfde kenmerken van het gezicht, een achterstand in de ontwikkeling en problemen met hun gedrag. De oorzaak is een afwijking in een gen. Welke klachten iemand krijgt, is bij iedereen anders. Ook de ernst van de klachten kan bij iedereen verschillend zijn.

Kinderen met Luscan-Lumish syndroom lijken meer op elkaar dan op hun familie. Ze hebben vaak een groot hoofd, een lang gezicht en een opvallend voorhoofd. De plek waarop haar begint te groeien, ligt soms hoog op het voorhoofd. Verder kunnen de jukbeenderen vlak zijn. Sommige kinderen hebben grote kaken en hun kin kan puntig zijn. Kinderen met dit syndroom zijn meestal langer dan andere kinderen van hun leeftijd. Meestal zijn ze ook zwaarder (overgewicht). Sommige kinderen kunnen maar door blijven gaan met eten. Verder kunnen bij sommige kinderen de gewrichten van de handen zich verder strekken dan normaal. Soms hebben ze meer haar op hun lichaam dan normaal.
De meeste kinderen doen er wat langer over om te leren lopen en praten. De problemen met leren praten en met taal vallen vaak het meeste op. Als kind hebben mensen met Luscan-Lumish syndroom waarschijnlijk vaak last van oorontstekingen.

Als mensen met Luscan-Lumish syndroom volwassen zijn, hebben ze soms een milde tot matige verstandelijke beperking. Soms is er niks aan de hand met de intelligentie. Van één persoon met dit syndroom is bekend dat hij of zij epilepsie heeft. Soms zijn de hersenkamers wijder dan anders. Ze kunnen ADHD hebben. Ook kunnen mensen met dit syndroom angstproblemen hebben. Sommigen kunnen niet goed hun woede inhouden. Soms maken ze steeds dezelfde bewegingen. Ook kunnen mensen met Luscan-Lumish syndroom autisme spectrum stoornissen hebben.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN