Overslaan en naar de inhoud gaan

Keipert syndroom

Mensen met het Keipert syndroom hebben bijzondere kenmerken in hun gezicht en afwijkingen aan de botten van hun handen en voeten. Ook kan iemand een verstandelijke beperking hebben. De oorzaak is een verandering in een gen. Meestal hebben jongens en mannen klachten en kenmerken van dit syndroom. Meisjes en vrouwen hebben soms milde kenmerken.

Mensen met het Keipert syndroom hebben vaak een groot hoofd en een flink voorhoofd. Het midden van het gezicht is vaak vlak. Meestal staan hun ogen wijder uit elkaar en hebben ze een brede neus.
De mondhoeken wijzen vaak naar beneden en hun bovenlip is dikker dan hun onderlip. De oren zitten vaak wat lager aan hun hoofd vast.

Iemand met Keipert syndroom heeft vaak korte vingers, brede duimen en brede grote tenen. Soms staan er vingers krom. En soms zitten er geen nagels aan de tenen.

Iemand met Keipert syndroom kan een verstandelijke beperking hebben, maar dat hoeft niet. De verstandelijke beperking kan mild tot matig zijn.

Sommige mensen met Keipert syndroom hebben autisme, of kenmerken van autisme. Er zijn mensen met dit syndroom die afwijkingen aan de tanden hebben. Sommigen kunnen hun gewrichten verder strekken dan normaal. Soms is er iets aan de hand met de nieren. Sommige jongens hadden niet-ingedaalde zaadballen. Er zijn heel weinig mensen met Keipert syndroom die doof zijn.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN