Overslaan en naar de inhoud gaan

Gabriele-de Vries syndroom

Een kind met het Gabriele-de Vries syndroom heeft een achterstand in de ontwikkeling. De oorzaak is een verandering in het erfelijk materiaal (DNA).

Soms groeien baby’s met Gabriele-de Vries syndroom tijdens de zwangerschap minder hard snel dan andere baby’s. Na de geboorte hebben veel kinderen problemen met eten (de voeding).
Kinderen met dit syndroom hebben soms een breed voorhoofd. Ook kan de rechter helft van het gezicht niet precies dezelfde vorm hebben als de linker helft.

Bij Gabriele-de Vries syndroom ontwikkelen kinderen zich minder snel dan andere kinderen; ze hebben een achterstand in hun ontwikkeling. Vaak hebben ze een milde tot matige verstandelijke beperking. En sommigen hebben autisme of ADHD. Ook kunnen er problemen zijn met het coördineren van bewegingen. Enkele kinderen hebben aangeboren problemen van het hart of de nieren.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN