Overslaan en naar de inhoud gaan

Bèta-Mannosidose

Bèta-mannosidose is een stofwisselingsziekte. De oorzaak is een foutje in een gen. Iemand met bèta-mannosidose kan verschillende kenmerken en klachten hebben. Dit is per persoon verschillend. De klachten kunnen beginnen tussen de kinderleeftijd en de volwassen leeftijd.

Iemand met bèta-mannosidose kan een verstandelijke beperking hebben. Soms heeft iemand minder kracht in de spieren en/of minder gevoel in de armen en benen. Dit kan ervoor zorgen dat een kind moeite heeft met het leren bewegen.
Op de huid kunnen rood-paarse vlekjes zitten. Ook kan iemand met bèta-mannosidose problemen hebben met slikken en praten. Er is verder meer kans op longontsteking en oorontsteking. Sommige mensen horen minder goed.

Sommige mensen met bèta-mannosidose hebben epilepsie. Enkele mensen vinden het moeilijk om contact te maken met andere mensen. Soms voelt iemand zich erg somber en heeft nergens zin in. Soms is het gedrag erg druk of agressief, of denkt iemand niet na voordat hij of zij iets doet.  

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN