Overslaan en naar de inhoud gaan

Job syndroom

Mensen met Job sydroom hebben infecties die steeds terugkomen, en ze kunnen ook andere klachten hebben. De oorzaak is een fout in een gen. De kenmerken kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Meestal hebben ze last van infecties van de longen en/of de huid. Ook hebben ze vaak eczeem. Hierdoor kan iemand uitslag op de huid of een schilferige huid hebben. Door de infecties van de huid kunnen er blaren, open wonden en zwellingen met etter zijn.

Bij sommige mensen met Job syndroom groeit de rug krom (sciolose). Soms kunnen de gewrichten soepeler bewegen. Hun botten kunnen sneller breken. De melktanden kunnen in het gebit blijven zitten, als het blijvende gebit door gaat komen. Sommige mensen hebben afwijkingen aan de bloedvaten. Mensen met dit syndroom hebben meer kans op non-hodgkin lymfoom.

Bij het Job syndroom zit er een te grote hoeveelheid immunoglobuline E (IgE) in het bloed. Dit is een stof die een rol speelt bij de afweer. Waarom mensen met Job syndroom zoveel IgE hebben, is niet duidelijk.

De meeste mensen met Job syndroom kunnen nu 60 jaar of ouder worden.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons

ALLES SLUITEN