Overslaan en naar de inhoud gaan

3MC syndroom

Het 3MC syndroom is erfelijk. Kinderen met dit syndroom hebben meestal dezelfde bijzondere kenmerken in het gezicht. Ook kan er iets aan de hand zijn met andere delen van het lichaam. De oorzaak is een verandering in het DNA.

Kinderen met 3MC syndroom lijken in hun gezicht vaak op elkaar. Ze hebben ogen die verder uit elkaar staan en hun oogleden zijn meestal kleiner. Ook hangen hun oogleden vaak. Hun wenkbrauwen zijn meer gebogen dan bij andere kinderen. En meestal hebben ze schisis.

Veel kinderen groeien minder goed en hebben een kleine lengte. Ook doen ze er vaak langer over om te leren lopen en praten. Vaak hebben ze een verstandelijke beperking en hebben ze problemen met horen.   

Soms sluiten de naden in hun schedel te vroeg. Dit heet craniosynostose. En bij sommige kinderen zitten de botten van de onderarm aan elkaar vast. Soms is het staartbeen, onderaan hun rug, langer dan anders. Sommige kinderen hebben een navelbreuk.

Sommige kinderen hebben afwijkingen van de nieren, de blaas of de geslachtsdelen.

De kenmerken kunnen van persoon tot persoon verschillend zijn.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN