Overslaan en naar de inhoud gaan

3MC syndroom

Kinderen met 3MC syndroom hebben meestal kleine ogen die verder uit elkaar staan. Bij veel van hen hangen de oogleden en zijn de wenkbrauwen meer gebogen. Mensen met 3MC syndroom hebben vaak een schisis. De oorzaak is een afwijking in een gen

Mensen met 3MC syndroom lijken vaak meer op elkaar dan op hun broers of zussen. De kenmerken kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Veel kinderen met 3MC syndroom groeien minder goed. Ze blijven kleiner dan gemiddeld. Vaak doen kinderen met 3MC syndroom er langer over om te leren lopen en praten en meestal hebben ze een verstandelijke beperking. Ook problemen met horen komen veel voor. 

Soms sluiten bij kinderen met 3MC syndroom de naden in hun schedel te vroeg. Dit heet craniosynostose. Bij sommige kinderen zitten de botten van de onderarm aan elkaar vast. En soms is hun staartbeen, onderaan hun rug, langer dan anders. Kinderen met 3MC syndroom hebben vaker dan normaal navelbreuk. Ook komen afwijkingen van de nieren, de blaas of de geslachtsdelen bij hen vaker voor.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN