Overslaan en naar de inhoud gaan

DNA-thuistesten voor kenmerken

Met een DNA-thuistest voor kenmerken kunnen bedrijven een inschatting maken hoe groot jouw kans is om een bepaald kenmerk te hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld  om je oogkleur, de kleur van je haar, hoe sportief je bent, of hoe goed je tegen bepaald eten kan of hoe (goed) bepaalde medicijnen bij jou werken.

Uitslag

De bedrijven kijken in de DNA-thuistesten voor bepaalde kenmerken naar varianten in het DNA. Onderzoekers hebben ontdekt dat die varianten in het DNA een rol kunnen spelen bij dat kenmerk. Ze bepalen of die varianten ook in jouw DNA zitten. Op basis daarvan komen ze tot een bepaalde kans dat jij dat kenmerk hebt.

Maar wat je aan die uitslag hebt, kan lastig zijn. Voor veel kenmerken is het nog niet duidelijk welke varianten in het DNA allemaal van invloed zijn. Een DNA-thuistest test meestal niet alle stukjes DNA die een rol kunnen spelen bij kenmerken. En veel kenmerken heb je niet alleen door je DNA; ook andere  factoren kunnen een rol spelen. Bijvoorbeeld of je gezond leeft, of wat je hebt meegemaakt. Maar de DNA-thuistest kijkt alleen naar je DNA, en niet naar andere factoren. Je weet dus nooit precies wat de uitslag voor jou betekent. 

DNA-thuistest doen?

Als jij erover nadenkt om  een DNA-thuistest voor kenmerken te laten doen, denk er dan van tevoren over na wat je graag wilt weten. En of de uitslag van de test jou die informatie geeft.
 

  • Wil je weten wat voor soort sporter je bent?
  • Vraag je je af hoe goed je tegen bepaalde voeding kunt?
  • Wil je weten hoe sommige medicijnen bij jou werken?


Je kunt je vragen ook stellen aan je huisarts. Die kent jouw medische situatie. Een huisarts kan je verwijzen naar een fysiotherapeut, sportarts of diĆ«tist als het nodig is. Dan kun je advies op maat krijgen. In de brochure DNA-thuistesten vind je meer informatie. 

Er zijn verschillende bedrijven die deze onderzoeken doen. Je kunt ze zoeken op internet. 

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

Of bekijk het beeldverhaal over DNA-thuistesten:

 

 

 

 

ALLES SLUITEN