Overslaan en naar de inhoud gaan

Witteveen-Kolk syndroom

Een kind met het Witteveen-Kolk syndroom heeft een achterstand in de ontwikkeling. De oorzaak is een verandering in het DNA (erfelijk materiaal).

Welke klachten een kind heeft, is van kind tot kind anders. Ook de ernst van de klachten verschilt per persoon.

Een kind met het Witteveen-Kolk syndroom kan een kleiner hoofd hebben. En het voorhoofd kan opvallend hoog en breed zijn. Ook kan het kind een langwerpig gezicht hebben en de oogspleten kunnen kleiner zijn dan bij andere kinderen. Het kind kan ook een kleine mond hebben en zijn of haar pinken kunnen krom staan. Ook kan het kind een kleinere lengte hebben dan een kind van dezelfde leeftijd. De gewrichten kunnen zich verder strekken dan bij andere kinderen.

Een kind met Witteveen-Kolk syndroom heeft vaak meer tijd nodig om te leren zitten en lopen. Ook duurt het vaak langer voordat het leert praten. Meestal zijn er milde problemen met leren. Ook kan het kind epilepsie en ADHD hebben. Soms heeft het kind autisme.

Een kind met het 15q24 deletie syndroom of 15q24 duplicatie syndroom kan dezelfde klachten hebben als een kind met het Witteveen-Kolk syndroom.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN