Overslaan en naar de inhoud gaan

Silver-Russell syndroom

Een kind met Silver-Russell syndroom groeit minder snel dan normaal. De oorzaak is een afwijking in het DNA. Welke klachten iemand heeft en hoe ernstig deze klachten zijn verschilt van persoon tot persoon.

Meestal groeien kinderen met Silver-Russell syndroom al minder goed tijdens de zwangerschap. Bij de geboorte is de baby dan vaak kleiner en lichter dan normaal. Ook na de geboorte groeit het kind te langzaam.

Mensen met dit syndroom hebben een klein lichaam. Omdat het hoofd wel normaal groeit, lijkt dit juist groot. Hun hoofd ziet er vaak anders uit;  het voorhoofd is breed en bol en ze hebben een smalle kin. Soms hebben ze dunne lippen en staan hun tanden scheef.

Soms groeit één kant van hun lichaam langzamer dan de andere kant. Of groeien een arm of been aan één kant van het lichaam minder snel dan aan de andere kant. Ook hebben mensen met Silver-Russell syndroom soms kleine en kromme pinken. Soms groeit de rug krom (scoliose).  

Baby’s met Silver-Russell syndroom hebben vaak problemen met drinken en slikken. Soms hebben ze last van reflux. Die kinderen hebben dan meer kans op te weinig suiker in het bloed. Het kan langer duren voordat kinderen leren lopen. Vaak beginnen ze ook later met praten. Soms hebben ze moeite met leren. Sommige kinderen hebben donkere plekken op hun huid en sommige kinderen zweten veel.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN