Overslaan en naar de inhoud gaan

Osteoporose

Bij osteoporose (botontkalking) zijn de botten minder stevig dan normaal. Hierdoor is er een grotere kans op botbreuken. Veel mensen krijgen op oudere leeftijd uiteindelijk osteoporose. Of je hier last van krijgt, verschilt per persoon. 

Door osteoporose heb je een grotere kans op het breken van botten. Vaak gaat het om heupen, polsen en armen. Ook kunnen de wervels in je rug breken en inzakken. Hierdoor kan de rug krommer worden. Sommige mensen worden dan ook kleiner.

Onze botten vernieuwen zich de hele tijd. Daarbij worden er telkens hele kleine stukjes bot afgebroken (daar merk je zelf niets van) en weer opnieuw aangemaakt. Als je nog in de groei bent, maak je meer bot aan dan dat je bot afbreekt. Later wordt er evenveel bot aangemaakt als afgebroken. Pas als je ouder wordt, ga je minder bot aanmaken.  Zo worden onze botten in de loop van het leven minder stevig. 

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN