Je genen, je toekomst? Publiekslezing op 15 november

do 4 aug 2016
Printvriendelijke versieE-mailPDF version

Je kent de krantenkoppen wel: "Gen gevonden voor…." Vul maar in: grijs haar, dementie, geluk, ADHD, kanker, et cetera. Wat betekent dat nu eigenlijk, voor een gezond persoon of voor een patiënt?

Kom op dinsdagavond 15 november naar de publiekslezing in de Blauwe collegezaal van het UMC Utrecht.

Prof. dr. Edwin Cuppen neemt je mee in de huidige technologische ontwikkelingen om DNA af te lezen. Heb jij straks een overzicht van je genen op je mobiele telefoon of iPad staan? Prof. Cuppen heeft dat nu al. Hij zal aan de hand van zijn eigen genen (personal genome) kijken naar de voorspellende waarde van DNA-informatie. Ook probeert hij de vraag te beantwoorden wat de zin en onzin is van personal genomes.

Prof. dr. Nine Knoers belicht vanuit patiëntenperspectief de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de DNA-diagnostiek. Ook neemt zij u mee naar de Genetics Clinic of the Future. Welke vragen kunnen we nu en straks met genetisch onderzoek beantwoorden? En wat kan dat voor ons betekenen?

Dr. Margreet Ausems schetst de dagelijkse praktijk van erfelijkheidsonderzoek bij patiënten met borst- of eierstokkanker. Ook gaat zij in op de veranderingen in de nabije toekomst, zowel op de polikliniek als in de DNA-diagnostiek.

Behalve de lezingen, is erook een paneldiscussie waarvoor vragen ingediend kunnen worden.

Ook aanwezig zijn onder meer Olijf (netwerk vrouwen met gynaecologische kanker), Oncogen (voor mensen met een erfelijke of familiaire aanleg voor borst- en eierstokkanker) en het Erfocentrum.

Wil je er bij zijn? Deelname is gratis, maar graag wel even inschrijven.

Klik hier voor alle informatie